• Recht op zorgtoeslag: 150.000 huishoudens geattendeerd
  • Recht op zorgtoeslag: 150.000 huishoudens geattendeerd
  • Recht op zorgtoeslag: 150.000 huishoudens geattendeerd
Altijd up-to-date
17-07-2024

Als burger zijn er heel wat verschillende toeslagen waar je aanspraak op kunt maken. Met deze toeslagen kun je je maand gemakkelijker financieel uitkomen. Als je recht hebt op een toeslag, is het wel zo belangrijk dat je hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Toch doet niet iedereen die recht heeft op een toeslag dat automatisch: sommige mensen weten niet hoe dat moet of weten überhaupt niet dat ze er recht op hebben. Daarom informeert de Dienst Toeslagen burgers actief op hun recht op toeslag. Halverwege dit jaar zijn al zo’n 150.000 verschillende huishoudens geattendeerd over hun recht op zorgtoeslag over 2023.

 

Inkomensondersteuning door recht op zorgtoeslag

Met een Toeslag wil de overheid huishoudens helpen om specifieke kostenposten beter te kunnen drukken. Een belangrijk voorbeeld van zo’n toeslag is de zorgtoeslag, die logischerwijs ondersteunt bij het betalen van de premie voor een zorgverzekering. Toch vraagt één op de tien rechthebbenden deze toeslag niet aan. Om dat getal omlaag te krijgen, heeft de Dienst Toeslagen eind juni attenderingsbrieven gestuurd.

 

Met deze attenderingsbrieven wil de Dienst Toeslagen mensen helpen uit te zoeken of zij inderdaad zorgtoeslag kunnen ontvangen en hoe zij deze vervolgens aan kunnen vragen. In de brief staat niet alleen de zorgtoeslag, maar ook de huurtoeslag en het kindgebonden budget benoemd. Ook deze toeslagen zijn over 2023 namelijk met terugwerkende kracht nog aan te vragen. Dit kan tot 1 september 2024.

 

Lees ook: Zorgtoeslag 2024 bekend: alles wat jij moet weten

 

Eenvoudig online (zorg)toeslag aanvragen

Online kun je de zorgtoeslag of een andere toeslag eenvoudig zelf regelen en aanvragen. Dit alles regel je via Mijn Toeslagen. De site krijgt steeds meer functionaliteiten, die ook voor verschillende bedrijven werkt. Zo kun je er tegenwoordig ook uitkeringen bij het UWV aanvragen.

 

Om zoveel mogelijk mensen te helpen, stuurt de Dienst Toeslagen dus actief brieven en doorverwijzingen. Kom je er niet uit? Dan is er ondersteuning beschikbaar die je helpt de toeslag of uitkering wél aan te vragen.

 

Meer inzicht en flexibiliteit met App Toeslagen

Naast een website is er sinds een tijdje ook een app om al je toeslagen in te regelen. In de app ‘Toeslagen’ kun je bijvoorbeeld snel een verandering in je huidige situatie doorgeven. Ga je bijvoorbeeld meer of minder verdienen? Of – in het geval van kinderopvangtoeslag – gaat je kind meer uren naar de opvang? Dat heeft mogelijk een invloed op je toeslagen, dus kun je die via de app snel doorgeven. Tegelijkertijd geeft de app je meer inzicht in de opbouw en berekening van je toeslagen.

Wil je dit overzicht ook? Dan vind je de app hier.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×