• Handboek Ondernemen 2024 weer beschikbaar
  • Handboek Ondernemen 2024 weer beschikbaar
  • Handboek Ondernemen 2024 weer beschikbaar
Altijd up-to-date
12-07-2024

Ook in 2024 geeft de Belastingdienst weer het Handboek Ondernemen uit. In dit digitale handboek vind je een hoop handige tips, inzichten, verduidelijkingen en uitgelegde regelingen. Zo ben je als (kleine of startende) ondernemer in één handig e-book helemaal up-to-date. Meer weten over dit boek en het boek ook direct downloaden? Lees dan snel verder!

 

Waarom Handboek Ondernemen 2024?

Met het Handboek Ondernemen krijg je als ondernemer antwoord op alle vragen, zelfs degene waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. In het Handboek vind je namelijk álles over relevante belastingen, bijdragen, premies, regelingen en meer. Deze zijn allemaal geüpdatet met naar meest recente bedragen en percentages die in 2024 gelden.

 

Het Handboek helpt je verder bij veelvoorkomende vragen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Met welke belastingen krijg ik als ondernemer te maken?’, ‘Welke eisen stelt de Belastingdienst aan mijn administratie?’ of ‘Wat verandert er zodra ik personeel aan neem?’. Zo weet je zeker dat je van alle belangrijke zaken weer helemaal op de hoogte bent.

 

Wat staat er in handboek ondernemen 2024?

Het Handboek Ondernemen 2024 bestaat uit 155 pagina’s, met daarin 15 verschillende hoofdstukken. Die zijn logisch opgebouwd: de eerste hoofdstukken gaan over het beginnen van een bedrijf met algemene regels, terwijl de laatste hoofdstukken gaan over het overdragen of beëindigen van je bedrijf.

 

Hieronder vind je een verkorte versie van de inhoudsopgave van het Handboek Ondernemen 2024:

  1. Als u een eigen bedrijf begint
  2. Aanmelden bij de KvK en Belastingdienst
  3. Algemene spelregels
  4. Administratie opzetten
  5. Kosten van onderneming, vrijstellingen, fiscale aftrekposten en verliesrekening
  6. Bedrijfsruimte
  7. Investeren en inkopen
  8. Autokosten, fiets van de zaak
  9. Btw verrekenen over uw omzet
  10. Hulp in uw onderneming
  11. Personeel in uw onderneming
  12. Zakendoen met het buitenland
  13. Aangifte doen, belasting en loonheffingen betalen
  14. Uw onderneming overdragen
  15. Uw onderneming stopt

 

Klik hier om het volledige e-book te downloaden

 

Tip: e-book Jaarrekening Voorbereiden

Ook bij TvdW brengen we elk jaar een speciaal e-book voor ondernemers uit: Voorbereiden Jaarrekening. Dat doen we dit jaar al voor het elfde jaar op rij! In dit e-book geven we je in ruim 60 pagina’s tips om zelf je jaarrekening zo goed mogelijk op te kunnen zetten, of deze voor te bereiden voor je accountant. Meer weten en ons eigen e-book direct (gratis en vrijblijvend!) downloaden? Klik dan hier.

 

Meer hulp voor startende ondernemers

Ga je binnenkort starten als zelfstandig ondernemer of ben je net begonnen? En komt er wel érg veel op je af? Totaal begrijpelijk: als starter is het lastig om meteen alles goed onder de knie te hebben. Daarom heeft TvdW een unieke dienst gelanceerd: TvdW StartBoost. Bij TvdW StartBoost kijken we helemaal kosteloos met je mee naar je plannen of je bedrijf in een kennismakingsgesprek van één uur. Achteraf ontvang je van ons fysieke én digitale bestanden om je administratie een stuk eenvoudiger te maken. Benieuwd naar meer of direct jouw StartBoost inplannen? Check dan deze pagina.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×